Maurizzio Cerizza

Maurizio Cerizza: Parfumeur en Panama 1924

De Parfum Wereld van Maurizio Cerizza

In een wereld doordrenkt met betoverende essentiële oliën begon Maurizio Cerizza zijn reis. Het verhaal van zijn familie in de parfumwereld ving aan in 1946, toen EMA (Aromatische Essences en Materialen) het levenslicht zag in Milaan. Hieruit ontwikkelde zich later een filiaal in Imperia, waar kostbare natuurlijke producten als jasmijn, roos, ylang-ylang en andere zeldzame grondstoffen werden gedestilleerd.

Passie en Mentor

Als jonge ontdekker raakte Maurizio geboeid door de innerlijke werking van de distillatietechnieken en de bewaarplaats van exclusieve geurextracten tijdens zijn bezoeken aan het familiebedrijf. Deze fascinatie voor parfums groeide uit tot een ware passie die hem leidde naar een betoverende roeping. Zijn mentor tijdens zijn parfumeursopleiding was René Ricord, een leraar aan de gerenommeerde School of Perfumery Roure.

Artiest in Parfumerie

Maurizio beschouwt parfums als een kunstwerk, waarbij hij eerst in gedachten verschillende geuren associeert met hun essentiële oliën voordat hij ze tot leven brengt. Hij ziet sandelhout als melkachtig, Artemisia Davana als vijgenachtig, en Sesam als hazelnootachtig, waardoor hij gedurfde en unieke combinaties kan verkennen.

Rol bij Panama 1924

Naast zijn artistieke benadering van parfumerie heeft Maurizio Cerizza een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de creatie van geuren voor Panama 1924, waaronder opvallende namen zoals Sport, Daytona en 2.0. Zijn toewijding aan het verkennen van nieuwe creatieve paden heeft niet alleen geleid tot het respecteren van traditionele compositieregels, maar ook tot het ontdekken van nieuwe wegen om harmonie en perfecte balans in zijn geuren te bereiken.